sobota, 25. februar 2017

Starodavno... dobro!? - Vijolica, Maribor

Imela sva zelo pozen zajtrk. Mislila sva si kuhati, potem pa sva si na hitro premislila. Kam jesti? Pogledala sva ponudbo na 1nadan. Padla nama je v oči ponudba restavracije Vijolica, na Limubški cesti 52 v Mariboru. Kupon za tris lignjev z prilogo za dve osebi 9,90€. Ponudba se ne sliši slabo, kaj ne? Še posebej, ko opaziva na debelo minus 53%. Grava!

Bamkomat. Bencinska črpalka (nakup kupona…). Pripeljeva se na lokacijo. Parkirišče je bilo polno zasedeno. Od zunaj nič kaj posebnega. Več ali manj je izgledalo, kot da ne gre za lokal, ampak zapuščene prostore propadlega podjetja (Na koncu sva izvedela, da je to tudi bilo včasih.). Nekaj mizic je bilo tudi zunaj. Ko sva vstopila, je bil pred nama malo večji prostor ( zagrajena terasa) z nekaj mizami. Vstopila sva v naslednji prostor v katerem je bil šank, nekaj miz in dva starčka ob popoldanskem pivu. Nisva se počutila nič kaj dobrodošla. Nikjer ni bilo zaposlenih. Usedla sva se v zagrajeno teraso.

Prostor: spominjal je na menzo. Nostalgija (v slabem smislu). Predavalnica? Vse še je bilo okrašeno s srčki… Pohištvo je bilo staro. Prt je bil zamaščen. Miza lepljiva. Razgled ven je bil simpatičen, ker je ravno zahajalo sonce. Drugače pa nič posebnega, ulica, parkirišče. Zavese so bile sive in starodavne. Pajčevinaste. Stare luči, pisarniške.

»Prvi pogled, ko sem vstopila v sanitarije, je bil koš s polno papirja mimo. Če ne pa vse tako majhno, v belih ploščicah, zastarelo. Čisto. Nič kaj dišeče…« Ma.

Natakarico sva poiskala, ji predložila bon. Naročila pijačo. Dobila sva pribor. Krožnika sta bila zdelana, eden okrušen. Pribor zavit v bele papirnate prtičke. Ampak lep, rahlo izrezljan. Na enem odtisi omake… Čakala sva na hrano cca 20 minut.

Hrana: tu pa so presenetili. Velika plošča polno nabasana (cela gora hrane, dovolj za tri osebe). S svečko spodaj. Ko sva hrano poiskusila, sva še bila bolj presenečena. Lignji in pečen krompir so bili izvrstni. Točno prav pečeni. Puhasti, ne čigumasti. Mehki. Niti malo prepiti z oljem, niti mastni.

Pri.: »Tukaj bi poudaril, da so bili pripravljeni lignji »orjaški lignji«, ne klasični. So specifičnega okusa (ki ne prija vsakemu) in so rdečkaste barve. Čeprav v mojih očeh zaradi tega minus, so pa bili izvrstno pripravljeni.«

Krompir je bil prav tako pripravljen odlično, ni bil mehek ali prepit z oljem. Za prilogo sta bili tudi dve omaki.
»Všeč mi je bila prezentacija hrane na pladnju. Z limono in peteršiljem, omakice v školjkah. Prisrčno. Najboljši so mi bili lignji iz žara, tako okusni in res mehki, da so se kar topili v ustih,«  Ma.

Razmerje med ceno in kvaliteto (1 (slabo) – 5 (odlično)):  

Pri. daje oceno 3.
Ma. daje 2,1 (Ocena 4, ker so mi bili lignji res odlični in cena je bila zares ugodna. Ambijent ocena 0,2. Skupna ocena 2,1).

Plus točke:
©     ogromna porcija,
©     dobro pripravljeno,
©     lepa prezentacija.

Minus točke:

·        ambient in vzdušje,
·        zanemarjenost prostora,
·        izrableni stari stoli,
·        krožniki,
·        nikjer ni bilo jedilnega lista.

V restavracijo Vijolica se najverjetneje ne bova vrnila. Z veseljem pa sporočava, da nudijo brezplačno dostavo. Če bi hrano dobila na dom, bi ji dala oceno 4.

Pri odhodu na parkirišču sva opazila tablo z meniji. Čisto na koncu je pisalo plošča za dve osebi 9,90€. Kje je torej najin popust na kuponu? Teh minus 53% bo ostal misterij… 

Ni komentarjev:

Objavite komentar